Новини от област Стара Загора и България

Атанас Михнев: Политически инвеститори казаха на Слави Трифонов да натисне копчето

3129 13/06/2022 14:49 Политика Власт
Атанас Михнев: Политически инвеститори казаха на Слави Трифонов да натисне копчето
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Очаквам Европа да предоговори условията по зелената сделка, казва народният представител

Нашата теза е, че политическите инвеститори зад Слави Трифонов са му казали да натисне едно копче. Това стана в момент, в който спряхме схемите на ГКПП „Капитан Андреево“. Нека всеки българин сам да прецени какво се случва в момента.
Това каза на пресконференция Атанас Михнев,  депутат от „Продължаваме Промяната“ в Старозагорски регион.

Той допълни, че вярва, че другите партии от управляващата коалиция ще имат отговорно поведение и те вече са потвърдили това.
Според Михнев, Слави Трифонов е развалил диалога в коалицията в момент, в който са вървели три от най-важните теми за развитието на България - на първо място актуализацията на бюджета. Предстои да се гласува отстъпката за цената на горивата, както и да няма ДДС върху хляба, напомни Михнев и изрази увереността си, че ПП ще събере мнозинство от 121 души, за да продължи напред.

Във връзка с тази тема искам да видя кои ще са българските политици, които ще гласуват срещу бюджета, срещу увеличението на пенсиите и ще ни изпратят на избори във време, в което трябва да приемем Плана за възстановяване и устойчивост и да изработим 22 законопроекта до края на годината, отбеляза народният представител.

„Ясно ще се види през следващите седмици кой клати държавата и кой защитава държавността“, допълни Михнев. Аникорупционната комисия според него носи вина, че не е разследван нито един политик за корупция до момента при положение, че си строят имения за милиони левове.
Тази седмица НС най-вероятно няма да гласува оставките на министрите от „Има такъв народ“. Те ще продължат да изпълняват задълженията си. Отговорността за енергетиката остава у министър Николов докато оставката му не бъде гласувана от НС, напомни Атанас Михнев.

Според старозагорския народен представител от „ПП“, ММИ трябва да остане, да работи на същия капацитет, тъй като в момента няма друг избор в страната.

Енергийният пазар на Европа е променен от войната. Това, което очаквам е Европа да предоговори условията на зелената сделка. В тази връзка ММИ е най-важното нещо за България, допълни Михнев.
По отношение бъдещето на АГ комплекса в Стара Загора, Михнев изрази позиция, че трябва да се вземе справедливо пазарно решение за бъдещето на тази сграда и тя да бъде в услуга на старозагорци. Ако аз решавах, бих пуснал сградата на търг, каза Михнев.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика