Новини от област Стара Загора и България

В събота създават Алумни клуб в ГПЧЕ "Ромен Ролан"

В събота създават Алумни клуб в ГПЧЕ Ромен Ролан
Divident.€U Divident.€U

На 11 юни 2022 година, от 17:00 часа, в двора на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, предстои официалното създаване на Алумни клуб, който ще събере бивши и настоящи ученици и учители на Езиковата гимназия в града на липите. Събитието ще започне с дискусионна част, в която ще се включат директорът на училището Теодора Николова, общественият посредник на града Надежда Чакърова, политологът Първан Симеонов и инициаторът Данаил Маринов. 

Главна цел на откриващото събитие е в изцяло неформална обстановка, в добре познатия на всички двор на Езиковата гимназия, ученици и учители да могат да се върнат назад в годините, в които са прекарвали всяко междучасие там.

Кувертите са на стойност 35 лева, приходите от които ще се използват за финансиране на първите инициативи за гимназията, както и за началните оперативни разходи на фондацията. За студентите цената на куверта е 15 лева. Предвидено е дългогодишното финансиране да се осъществява чрез ежегодни благотворителни събития и дарения от членовете.

При лоши метеорологични условия, събитието ще се състои в сградата на училището.

Алумни клубът е основан на принципите на взаимопомощ и доброволчество, стъпващ върху ценностите и историята на гимназията. Свързва помежду си учениците завършили ГПЧЕ “Ромен Ролан” и в тясно сътрудничество с ръководството и учителите, организира кампании в посока личностно и професионално развитие на настоящите ученици, като цели да запази приемствеността между възпитаниците на гимназията. Инициативите на Алумни клуба са свързани с кариерно ориентиране и срещи с опитни професионалисти от различни браншове, кампании за събиране на средства за участие на учениците в международни конкурси, подкрепа за завършили ученици при намиране на стаж и първи стъпки в кариерата, участие и организиране на благотворителни инициативи, кампании и екокаузи, финансова и нематериална подкрепа за дейностите и базата на ГПЧЕ “Ромен Ролан”, както и обучения и програми за развитие на ключови умения и менторство от алумни членове. Сред основните поставени цели са професионални умения, бърз кариерен старт, приемственост, изграждане на лидери, подкрепа за таланти, създаване на професионална мрежа и други.

Всеки, който желае да стане част от Алумни клуба, може да го направи от тук:

https://www.romainrolland-alumni.org/join/

Всеки, който желае да присъства на събитието, може да го направи от тук:

https://forms.gle/RNXGT64qeusf84XC7

 

Коментари към новината

Още новини от Образование