Новини от област Стара Загора и България

Осъдиха две жени, нападнали и обрали възрастна жена в Казанлък

Осъдиха две жени, нападнали и обрали възрастна жена в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени 42-годишната Е.Ю. и 41-годишната Д.Ю. Те са признати за виновни за това, че на 11 януари в Казанлък са отнели насилствено чужди движими вещи - черна раница с различни вещи в нея и 1050 лв. от 62-годишна жена. Двете жени дърпали раницата, докато дръжката и се скъсала. Също така запушили устата на жертвата си.

Ето какво се случило според разследването на 11януари около 18.30 ч. Пострадалата се движила пеша в един от жилищните квартали на Казанлък. Видяла, че към нея се приближават две непознати жени, които й подвиквали. Тя тръгнала по-бързо, но те я настигнали.

Едната започнала да й дърпа раницата, която била на гърба й и викала: “Гладна съм, дай ми 5 лева“. Другата й запушила устата с ръка. След това двете разменили местата си. Едновременно с това едната от тях бръкнала във вътрешния джоб на якето на пострадалата и отнела черно портмоне. Двете успели да скъсат дръжката на раницата, взели я и избягали. Пострадалата се прибрала в дома си, откъдето подала сигнал на тел. 112.

Част от вещите са били намерени и върнати на пострадалата, а парите възстановени. И двете обвиняеми са задържани на 20 януари и спрямо тях е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“ по искане на наблюдаващия прокурор.

Спрямо Е.Ю., която е осъждана условно преди и настоящото престъпление е извършено в изпитателен срок, е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.
Спрямо Д.Ю. е наложено условно наказание от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Наказанията са определени по споразумение, одобрено от Районен съд - Казанлък. Определението на съда е окончателно.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред