Новини от област Стара Загора и България

Решено

Партията на Слави Трифонов напуска коалицията

2139 08/06/2022 15:51 Политика Власт
Партията на Слави Трифонов напуска коалицията
Divident.€U Divident.€U

От днес изтеглям министрите на "Има такъв народ" и слагам край на тази коалиция и на тази агония".

Това обяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в специално изявление по партийната телевизия "Седем осми" часове, след като министри от партията му напуснаха демонстративно правителственото заседание, на което се обсъждаше актуализацията на държавния бюджет, заради неизпълнени искания за отпускане на средства.

За 16 ч. е насрочен брифинг на най-голямата партия в управляващата коалиция - "Продължаваме промяната".

Премиерът си има свой външен министър – Весела Чернева. Петков е обещал на различни лидери, че ще вдигне ветото на Северна Македония и това ще се случи. Това заяви в извънредното обръщение лидерът на ИТН Слави Трифонов. По този начин Кирил Петков и грубо и безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение. Македония е важна част от нашата история. Никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича национално предателство.
По отношение на бюджета - откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата летят едни милиарди....Това ме ужасява. Всеки лев е важен. Никой няма право да експериментира с нашите пари. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България 9 млрд за 9 дни през декември 2021 г.

4 млрд се изхарчиха от енергетиката за 1,2 млрд се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма. Повечето мерки ще увеличат инфлацията. Освен захвърлянето на българските интереси, министрите на ПП водят всички нас и към фалит. Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта социални мерки и пенсии, но няма да подкрепят останалите мерки, каза Слави Трифонов.

Коментари към новината

Още новини от Политика