Новини от област Стара Загора и България

Нинова с коментар за исканото оръжие от Украйна: Казусът е затворен

1188 06/06/2022 13:10 Политика Власт
Нинова с коментар за исканото оръжие от Украйна: Казусът е затворен
Divident.€U Divident.€U

Украинският посланик е изпратил в петък официална нота до Министерство на външните работи на България, в която иска конкретно оръжие. "Искаме повече помощ от България за въоръжение, вие имате 140 тежки гаубици и около 150 ракетни системи", заяви пред бТВ тази сутрин н.пр. Виталий Москаленко.

Той уточни, че ще изпрати искания и до Министерство на отбраната, Министерски съвет и др. активни структури, тъй като украинската страна има нужда от тези системи.
От думите му стана ясно, че 80 руски танка ще бъдат ремонтирани в България.
Нинова коментира с две думи искането на украинския посланик за оръжия от България. По-рано от Министерството на външните работи заявиха, че е получена нота от посланика на Украйна в България Виталий Москаленко.

„Няма нужда МВнР да изпраща искането на Украйна в Министерството на икономиката и индустрията. Народното събрание реши – България няма да изнася оръжия за Украйна. Казусът е затворен“.

Така министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова коментира думите на посланика на Украйна Виталий Москаленко, че е поискал с нота гаубици и ракетни системи за Украйна от Външно министерство.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика