Новини от област Стара Загора и България

10 нови социални жилища откриха в Казанлък

3329 03/06/2022 16:58 Общество България
10 нови социални жилища откриха в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

В Деня на Казанлък бяха официално открити 10 нови социални жилища в града. Веднага след тържествената сесия представители на Общински съвет – Казанлък и Общинското ръководство посетиха и разгледаха новите придобивки.

 10-те жилища са разположени в ж.к.“Изток“ - ул. „Петьо Ганин“ № 2, № 5 и № 7, три еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи и в ж.к.“Христо Ботев“ - ул. „Козлодуй“ № 10, където са построени две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи. Новоизградените жилища са напълно оборудвани за качествен начин на живот. Тяхното строителство започна през февруари миналата година след премахване на старите постройки върху общинските терени.

 Бъдещите ползватели на социалната услуга ще трябва да отговарят на редица условия и критерии за настаняване, които са уредени в Наредба 12 на Общински съвет: участие в образователния процес, заетост, здравеопазване и други. Целта е да бъдат създадени нормални условия на живот на уязвими, малцилствени и социално слаби групи, хора в неравностойно положение сред населението на община Казанлък

Договорът по инфраструктурния проект „Изграждане на социални жилища“ бе подписан през лятото на 2020 година. Той предвижда предоставяне на 100% безвъзмездна финансова помощ в размер над 1 288 120 лв. между Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество