Новини от област Стара Загора и България

Уикенд

Остров Св. Анастасия открива сезона на 5 юни с миди, билкова бира и жива музика

Остров Св. Анастасия открива сезона на 5 юни с миди, билкова бира и жива музика
Divident.€U Divident.€U

Остров Света Анастасия вече посрещна и изпрати хиляди гости през месец май. Но традицията е такава, че в началото на юни се избира един ден, на който символично се открива новият туристически сезон. Тази година инициативата е насрочена за неделя. Датата е 5 юни. Така че заповядайте, за да посрещнем заедно едно вълшебно и слънчево бургаско лято, изпълнено с много положителни емоции и незабравими мигове!

  Какво ви очаква в този ден: 

Рано сутринта водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно край острова. Същевременно ще извадят миди от естествената подводна ферма там.

Традиционно екипът на Острова ще приготви за вас миди на тенекия, от които да опитате безплатно. На място можете да си закупите от специалната билкова бира "Биле" и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Кухнята на ресторант „100 години назад“ е на ваше разположение с богатото си рибно меню.

Китаристът Николай Райков ще изнесе импровизиран концерт на плажа, а за финал ще открием новата барбекю зона на острова.

Кораб „Бургус“ ще отплава на 5 юни от Магазия 1, Морска Гара Бургас, в 10 часа, 13.30 часа, 15 часа и 17 часа

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм