Новини от област Стара Загора и България

Връчиха наградите от националния литературен конкурс "Писма до себе си"

Връчиха наградите от националния литературен конкурс Писма до себе си
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Победителите в Шестото издание на литературния конкурс за ученици "Писма до себе си", организиран от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие, получиха своите награди по време на литературно четене в залата на Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков".

Наградите бяха връчени на победителите под аплодисментите на пълната зала и на журито, оценявало творбите - Станислава Раянова, журналисх в БНР, Иван Желязков, ст. инспектор по БЕЛ, поетесата Златина Вълева, която е и преподавател по български език и литература.

Те оцениха 115 творби - разкази, есета и стихотворения, изпратени от 94 участници от 29 населени места от 16 области в страната.

Наградените творби бяха прочетени от техните автори или от други ученици от Стара Загора, ако те живят по-надалеч и не са успечи да дойдат в Стара Загора за награждаването.

В краткото видео под публикацията можете да чуете стихотворението "Точка" на представилия се най-добре участник от Стара Загора - Мария-Роза Мирчева на 10 години, ученичка от Шесто основно училище "Св. Никола".

А ето и самото класиране:

Първа възрастова група:

Първо място: Сава Валентинов Георгиев – 7 клас, ЛК „Касталия”, ЦПЛР – ОДК град Варна, за „Желязо”

Второ място: Иван Радомиров Танев, 13 години., ОУ “Кирил Христов“, гр. Стара Загора за „Великденска загадка”

Трето място: Валентина Райкова Сербезова – 13 години, Литературен клуб към ЦПЛР – Стара Загора за „Писмо до бъдещето мое Аз”

Поощрения: Пламен Цветанов Игнатов, 12 години, СУ „Екзарх Антим I”, гр. Казанлък, за «Чудовищна фантазия»

Втора възрастова група:

Първо място: Милица Ивайлова Иванова – 11 клас, ЛК „Касталия”, ЦПЛР – ОДК град Варна, за „Прераждане”

Второ място: Карина Николаева Цветкова – 10 клас, ЛК „Касталия”, ЦПЛР – ОДК град Варна, за „Грешка в системата”

Трето място: Диляна Атанасова Стефанова – 15 години, гр. Стражица, обл. Велико Търново, СУ „Ангел Каралийчев”, за „Познаваме ли се?”

Поощрения:

1.Анелия Илиева Спахиева – 14 години, НПГ „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев, за „Много ли са 25?”

2.Даниел Пламенов Петров – 15 години, Клуб „Слово” към ЦПЛР - ЦУТНТ – Разград, за „Голямата игла”

3.Мирела Иванова Кенова - 17 години, СУ „Христо Ботев“, гр. Сунгурларе, „ Комод”

Награда за най-добре представил се участник от Стара Загора: Мария - Роза Мирчева - 10 години, VI –то ОУ "Свети Никола" - град Стара Загора, за „Точка”

Награда на Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора: Наталия Николова – 13 години - Обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий“, С. Априлово, общ. Горна Малина, за „Писмо до себе си”

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 година на МОН. Темата на конкурса - „Писма до себе си” е свързана с начина по който децата и младежите възприемат себе си и своето място в окръжаващия ги свят.

Коментари към новината

Още новини от Образование