Новини от област Стара Загора и България

Изложба с фотографии от 50-годишната си история подреди ППМГ "Гео Милев"

Изложба с фотографии от 50-годишната си история подреди ППМГ Гео Милев
Divident.€U Divident.€U

Изложба с фотографии от 50-годишната история на Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора беше открита днес в парк "5 октомври". Фотографиите бяха събирани няколко месеца чрез призив до бившите възпитаници на елитната гимназия през специално създадена фейсбук група.

Реакцията на завършилите елитното училище в Стаара Загора бяха незабавни и възторжени. Заваляха спомени, снимки и трепетни въздишки по отминалото прекрасно време на ученическите години в "математическата" или в "мегето", както с любов наричат гимназията старозагорци.

Експозицията е подредена по протежение на южната алея на парк „Пети октомври“, представяйки десетки фотографии, запечатали във времето спомените на ученици и преподаватели.

Изложбата беше открита от директора на ППМГ "Гео Милев" Мариета Петрова с думите: "Искам да поздравя цялата училищна общност, защото това, което е Математическата гимназия днес, е благодарение на всеки един от вас – ученици, учители, родители. Всички вие сте били част от развитието на нашето училище и вярвам, че и до днес следвате мотото на гимназията „Ние носим духът на новия свят“.

„Благодаря от името на Община Стара Загора за всички ваши постижения през годините. Продължавайте да градите успехи, да покорявате върхове, да образовате и обогатявате младите хора. Дерзайте по пътя на знанието!“, каза при откриването на експозицията Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ на Общинска администрация.

Празничните дни за старозагорската гимназия продължават с интересна програма. На 6 юни (понеделник), в залата на Държавна опера Стара Загора ще се проведе концерт по повод юбилея, а на 7 юни (вторник) в школото ще има Ден на ученическото самоуправление. Бъдещият млад директор – Офелия Янакиева, също поздрави гостите на изложбата, открита днес.

Програмата включва още отчитане на резултатите от обявения литературен конкурс за есе на тема „ППМГ- духът на новия свят“, което ще се проведе на 8 юни, от 14.00 часа, в къща-музей „Гео Милев“.

На 9 юни, от 13.00 часа, ППМГ ще бъде отворена за посещение и презентиране на специалностите и извънкласните дейности. За 10 юни, от 9.00 часа има предвидени спортни състезания под мотото „Спортни първояди“, а ден по-късно, от 12.00 часа, и демонстрационен волейболен мач в зала „Иван Вазов“.

Среща на випуските на 50-годишната Математическа гимназия ще събере в двора на училището своите бивши и настоящи възпитаници от 16.00 часа на 11 юни, а водещ на събитието ще бъде Иван Динев – Устата.

Коментари към новината

Още новини от Образование