Новини от област Стара Загора и България

Чирпан посрещна с пита и мед участниците в похода по стъпките на Ботевите четници

9078 03/06/2022 12:10 Общество България
Чирпан посрещна с пита и мед участниците в похода по стъпките на Ботевите четници
Divident.€U Divident.€U

Чирпан посрещна Ботевата чета на площад „Съединение” с пита и мед за „Добре дошли” след успешното им участие в 74-то издание на националния и международен туристически поход „По пътя на Ботевата чета "Козлодуй - Околчица" от 27 май до 2 юни.

Четниците от ЮТК „Самодивец” при СУ „П. К. Яворов” дойдоха под строй и с възрожденски песни на площада, където се състоя кратка церемония по посрещането. "Поздравявам ви за участието ви в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета. По този 120-километров пешеходен преход вие не само вървяхте по стъпките на Ботевите четници, но и научихте повече за героичния им път. Показахте на практика и вашето родолюбие, калихте волята си в трудните условия на този преход!“ - приветствени думи към тях отправи Иван Станчев - председател на Общински съвет Чирпан, а ръководителите Милена Георгиева и на отряда - Атанас Бодуков, споделиха впечатления от тазгодишното си участие в славния Ботев път.

Сред посрещачите бяха ученици от СУ „П. К. Яворов” и туристи от ТД „Средногорец”, което организира за поредна година проявата им.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество