Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Красимир Каракачанов: Очаквам нови избори през есента

9225 03/06/2022 11:31 Политика Опозиция
Красимир Каракачанов: Очаквам нови избори през есента
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Според лидера на ВМРО трябва да бъде премахнат машинния вот, тъй като дава възможност за фалшификации

Това правителство ще издържи още максимум няколко месеца, каза пред симпатизанти в Стара Загора лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

На въпрос ще има ли предсрочни избори и кога той отговори, че този въпрос не се решава от българските политици, а отвън. „Убеден съм, че под една или друга форма правителството ще се запази още няколко месеца. Другият рубикон за оцеляването на правителството е бюджета. Пари няма, а и не всички са склонни да дават кредити вече.
Въвеждането на еврото също е рисково мероприятие, по което трябва да има дебат. Защо е необходимо точно сега да се въвежда еврото?“, попита лидерът на ВМРО.

Той допълни, че дори "Има такъв народ" да напусне кабинета на Кирил Петков, управлението ще се задържи още няколко месеца, след това се очаква предсрочен вот през есента. Според Каракачанов трябва да бъде премахнат машинния вот, тъй като той дава възможност за фалшификации.

Сред дискутираните пред симпатизантите в Стара Загора теми беше войната в Украйна, икономическите последици от нея, както и темата енергетика и отбрана.
Темата с държавата Северна Македония също беше широко дискутирана в срещата със симпатизантите.

„Ако допуснем да се вдигне ветото и Скопие да започне преговори с ЕС, това означава, че утре ще имаме още по-агресивен съсед, който за 5 години не направи нищо по изпълнението на договора, подписан на 1 август 2017 г, ще имаме граница с държава, която ще засили антибългарската си реторика, защото ще бъде в друга фаза, друг статут. Ако станат членове на ЕС, ще започнат да търсят малцинства, малцинствени езици, да карат населението в Благоевградска и Кюстендилска област да изучава македонски език, тоест ще задълбочим проблема с Македония. Затова България трябва да устоява твърдата си позиция по този въпрос“, каза Каракачанов.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика