Новини от област Стара Загора и България

Окрупняване

"Хлебопроизводство СЗ" придоби марката "Румдо"

7961 02/06/2022 15:03 Икономика Бизнес
Хлебопроизводство СЗ придоби марката Румдо
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

С придобиването на новата марка "Хлебопроизводство СЗ" ще увеличи с 10% производството си

От 14 май марката „Румдо“ е собственост на „Хлебопроизводство СЗ“. Това съобщиха за Divident.EU от ръководството на най-големия производител на хляб и хлебни изделия в Старозагорски регион.
От тази дата "Румдо" спира производство на хляб, но остават в бизнеса с тестени изделия.
„Не става въпрос за купуване на базата и машините на компанията, а само за марката. Това беше един от големите производители на хляб в Стара Загора, а марката „Румдо“ е разпознаваема в Старозагорски регион, каза директорът на „Хлебопроизводство СЗ“ Гергина Димитрова.

Собственикът на „Хлебопроизводство СЗ“ Тенчо Лилянов придоби старозагорския завод за хляб през 2018 г. Той инвестира 2 млн.лева в цялостно подновяване на единствената линия за производство на хляб с нова.
С придобиването на новата марка, старозагорският производител ще увеличи производството си на хляб с около 10 %, като се надява да наследи и пазарите на „Румдо“, които са в Старозагорски и Ямболски регион.

„Хлебопроизводство СЗ“ ще пусне на пазара под новата си марка всички видове хляб, произвеждани досега от „Румдо“ – пълнозърнест, бял, Добруджа.
„Хлебопроизводство СЗ“ предвижда от септември и нови продукти , като се ориентира предимно към специалните хлябове. В България се увеличава интересът към хляба във високия ценови сегмент, съобщават от ръководството на предприятието.
В „Хлебопроизводство СЗ“ работят 82 души. Старозагорският хлебозавод произвежда 18000 – 20000 хляба в рамките на 12-13 часа всеки ден.

Той снабдява с хляб Ямбол и Нова Загора. За Нова Загора ежедневно тръгват поне 3000 – 4000 хляба, тъй като там няма хлебозавод. Предприятието изпълнява и обществени поръчки. Доставя закуски на децата в новозагорските училища.
Тенчо Лилянов купи „Хлебопроизводство СЗ“ от футболната легенда Наско Сираков.
Лилянов е в бранша от 10 години. Държи и хлебозавода в Хасково и притежава мелница.

Коментари към новината

Още новини от Икономика