Новини от област Стара Загора и България

Обявиха конкурса за главен архитект на Стара Загора

Обявиха конкурса за главен архитект на Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

За първи път кандидатът ще представи и писмена разработка с вижданията си за развитието на Стара Загора

Обявиха на сайта на общината конкурс за главен архитект на Стара Загора. За първи път кандидатът за поста ще трябва да представи и писмена разработка на тема: „ Цели на главния архитект в устройственото планиране на Община Стара Загора“.
До този момент кандидатите за поста са решавали само тест по ЗУТ за познания в професионалната област на длъжността и дейността на администрацията и са се представяли в обичайното интервю.

„Писмената разработка се налага заради измененията в изискванията за заемане на длъжността, съобщи за Divident. eu председателят на Съюза на архитектите в Стара Загора Велимир Георгиев. Такива писмени разработки са представили на конкурс и кандидатите за главен архитект в София, Бургас и Пловдив.

Според арх. Георгиев писмената разработка цели да се видят възприятията, намеренията на съответния специалист за развитието на Стара Загора.
В сряда от браншовата организация ще излъчат свой представител, който ще влезе в комисията за избор на главен архитект на Стара Загора.

Всички изисквания към кандидатите за длъжността са изброени в обявата в сайта на община Стара Загора. Предстои допълнително да се обяви колко кръга ще бъде конкурсът и съответно за кога ще бъде насрочен.
Напомняме, че до конкурс за избор на главен архитект се стигна, след напускането на досегашния главен архитект Виктория Грозева по искане на кмета Живко Тодоров заради решението на КПКОНПИ, че в работата и има конфликт на интереси, както и потвърждението на решението от Административен съд – Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Общество