Новини от област Стара Загора и България

Пъстри събития в Стара Загора по повод Деня на детето

Пъстри събития в Стара Загора по повод Деня на детето
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора е подготвила пъстра програма с разнообразни събития по повод Деня на детето – 1 юни. От 10.00 до 13.00 часа, парк „Пети октомври“ ще бъде огласен от концерт на малчуганите от детските градини. Централният парк ще бъде изпълнен с настроение, но и творчество – ще има арт работилници и ателиета на НЧ „Родина 1860“, НЧ „Димитър Наумов 1908“, НЧ „Просвета 1898“, НЧ „Стефан Генчев 1901“ и НЧ „Христо Танев 2020“, Регионален исторически музей, Интеракт клуб – Стара Загора, ЦПЛР – Астрономическа лаборатория и СДДЖ, както и „Зелени балкани“. Малките и вече пораснали старозагорци ще могат да изработят колажи с цветни хартиени форми, да си направят сапун, да майсторят свещи, бижута, да рисуват върху текстил, както и да добият още интересни творчески умения. Ще има йога за деца, наблюдения на Слънцето и активността му, много игри и демонстрации.

От 11.00 часа, в парк „Александър Стамболийски“ ще се проведе инициативата „Безопасна ваканция“, кампания на ЦПЛР – Стара Загора, Младежки общински съвет. В нея ще се включат преставители на ОД на МВР, ПБЗН и отбора „Млад огнеборец“, „Детско полицейско управление“, както и младежката група към БЧК, РЗИ и МКБППМН.
През деня ще се случат и още интересни събития – в Културен център „Стара Загора, Международният филмов фестивал „Златната липа“ ще поздрави децата с три филма - датския „Създатели на сънища“ - от 11.00 часа, латвийския „Смотанячки“ – от 13.00 часа и българския „Жири“ – от 15.00 часа.

В Детския отдел на библиотека „Родина“, от 11.00 до 11.40 часа, ще има мултимедийна презентация, кръстословица, литературно четене, творческо ателие и изработване на картичка-апликация „Дъга“ с участието на децата от 3-ти клас на IX ОУ „Веселин Ханчев“.
От 17.30 часа, на основната сцена на Държавен куклен театър ще започне „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари. Входът е свободен.

От 18.30 часа, в парк „Артилерийски“ – юг, на арт сцената ще се състои фолклорен концерт на танцовите школи при НЧ „Настроение 2017“ и ДЮТС „Броеничка“.
На сцената пред Община Стара Загора, от 18.00 часа, ще започне концерт на ДЮССИ „Allegra“.
На 2-ри юни, в парк „Артилерийски“, от 17.00 часа, ще се проведе детски празник със занимателни игри и състезания – „Играй с приятели офлайн“. Организатори са Лайънс клуб – Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество