Новини от област Стара Загора и България

Градски турове

Канят старозагорци и гостите на града на поетична разходка в Града на липите

Канят старозагорци и гостите на града на поетична разходка в Града на липите
Divident.€U Divident.€U

Нов маршрут от инициативата „Безплатни градски турове“ ще зарадва жителите и гостите на града тази събота, 28 май, от 10:00 часа. Обиколката с име „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“ ще бъде с водач Ива Духтева от отдел „Туризъм и младежки дейности“. Началната спирка Туристически информационен център, бул. "Руски" 27.

По време на обиколката всички участници ще усетят романтичния полъх от миналото, потапяйки се в ежедневието и копнежите на част от творците, на очарователна Стара Загора. Литературното приключение ще открехне завесата на техния живот и ще отведе до къщите на някои от тях.

„Нека върнем и съхраним спомена за онези творци, създали вечните рими и строфи които ще изречем отново“, призовават организаторите.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или във формата https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxxxfI5ksGdIs8zNJF03vl_Ad8eD1i0Vw3-6EpJRv9FGl9og/closedform

Инициативата се организира за втора поредна година от Община Стара Загора и Туристически информационен център.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм