Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Чирпан: Политиката към бизнеса е приоритет за общината

9840 25/05/2022 18:40 Икономика Бизнес
Кметът на Чирпан: Политиката към бизнеса е приоритет за общината
Divident.€U Divident.€U

Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов проведе работна среща със собственика на мебелна фирма „Роси“ Валентин Колев за инвестиционните намерения по разширяване на производствената база. Срещата, в която участваха и гл. арх. Мария Дименчева, и директорът на дирекцията за общинска собственост Владимир Вътев, обсъди въпроси, свързани с проекти на дружеството, включващи чирпански терени, общински процедури, технологични срокове и устройствени планове.

„Диалогът с кмета и общинското ръководство създава ефективен модел за активно и конструктивно сътрудничество, което е в основата за инвестиционните ни намерения за разширяване още на производството ни, изграждането на модерна логистична база и соларен парк на територията на Чирпан“, подчерта Валентин Колев, който благодари на Община Чирпан за оказаното съдействие. Дружеството е изградило три производствени цеха, застроената площ до момента е около 20 000 кв. метра. На още толкова площ ще се разположат новите инвестиционни проекти, които през април Колев представи пред общинските съветници. В момента в предприятието в Чирпан работят 33 души.

След реализирането на новата инвестиция, която ще отнеме повече от година, ще бъдат наети общо стотина души.
Кметът изрази подкрепата си за инвестиционните проекти на дружеството и сподели, „че с партньорство, диалог и стратегия се създава благоприятна среда за развитие на бизнеса и икономическо възраждане на града“. По думите му провежданата политика към бизнеса е приоритет в управлението на местната власт. Проектите се разработват съгласно потребностите, очакванията и интересите както на жителите, така и на фирмите. Крачолов информира и Колев за разговорите му с Националната компания "Железопътна инфраструктура" за възстановяване на товаро-разтоварната дейност в Чирпан, както настоява бизнеса.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика