Новини от област Стара Загора и България

Международен фестивал на лавандулата

Фотографска изложба за магията на чирпанския край набира участници

9138 22/05/2022 11:08 Култура Изложби
Фотографска изложба за магията на чирпанския край набира участници
Divident.€U Divident.€U

Фотографска изложба “Магията на чирпанската земя и пленер „Международен фестивал на лавандулата – Чирпан 2022”организира Община Чирпан.
Целта на организаторите е да се даде възможност за изява на творците, които чрез изразните средства на фотографията да пресъздадат атмосферата на събитието, улавяйки неподправената човешка емоция и красотата на празника.
Фотографската изложба ще се проведе в дните на фестивала 17 – 19 юни 2022г., чрез представяне на допуснатите до участие разпечатени кадри, аранжирани на открито.

Изложбата и пленерът нямат задължителен жанр. Идеята е, че пейзажът, репортажът, натюрмортът или портретът дават възможност на авторите да представят на широката публика своите творчески импулси и да демонстрират многообразната палитра от преживяванията и нестандартните си наблюдения по време на празника.
Право на участие имат всички фотографи – професионалисти и любители, които желаят да представят своите снимки пред широка аудитория, заснети само в региона на Чирпан през годините /за фотографската изложба/ или в дните на Международния фестивал на лавандулата Чирпан 2022 (17-19.06.22) /за фотографския пленер/.

Всеки автор може да участва с максимум 5 кадъра за изложбата и с максимум 5 кадъра за пленера. Може да се участва едновременно и в изложбата, и в пленера.
Необходимо е големината на изображението да бъде в подходящ размер за печат и презентиране на видеостена. Препоръчителната резолюция е 240 dpi, но не по-малка от 180 dpi.
Файловете се изпращат във формат JPG.

Организаторът може да преоразмерява изпратения кадър за нуждите на аранжирането и наличното изложбено пространство, без да променя отсечката, направена от автора.
Към всяка снимка /като наименование на файла/, участваща в изложбата или пленера, трябва да е посочено заглавието, име и телефон на автора.

Регистрацията за участие се счита за направена със самото изпращане на снимките на адрес chirpan_photo@abv.bg
Крайният срок за получаване на снимките за фотографската изложба е 10 юни, а за пленера – 19 юни.
Допуснатите фотографии от пленера ще бъдат представени на видеостена по време на закриването на фестивала, за което всеки участник ще бъде уведомен своевременно на посочения от него електронен адрес. Тогава ще бъдат обявени и призовите места от пленера. Предвидена е и парична награда.

Вижте ПРОГРАМАТА на Международния фестивал на лавандулата - lavenderforum.bg/about.html

 

Коментари към новината

Още новини от Култура