Новини от област Стара Загора и България

100 са тежките катастрофи в Старозагорско от началото на годината

100 са тежките катастрофи в Старозагорско от началото на годината
Divident.€U Divident.€U

Статистиката показва, че от 1 януари 2022 г. до днес в област Стара Загора са регистрирани 100 тежки произшествия с пострадали лица. В десет от тях има загинали. Общият брой на убитите при ПТП е 8. За сравнение – за същия период на миналата година загиналите са били 7.

Тежко ранените лица в катастрофи през 2022 г. са 5, а по-леко ранените – 128. От загиналите лица четирима са били водачи на превозни средства, трима са били пътници, а един е пешеходец.
Органите на ОД МВР са изпратили общо 759 сигнални писма до общините от областта за нередности в маркировка, неравности по пътя или липса на пътни знаци.

Представителите на общините, които участват в Областната комисия, докладваха за състоянието на пътната мрежа и за текущите ремонти на пътна инфраструктура по места.
Информацията беше изнесена на заседание на Областната комисия по безопасност на движението под председателството на зам. областния управител Любомир Желев.

Старши инспектор Димитров от ОД МВР изнесе информация за пътнотранспортните произшествия в Старозагорска област от началото на годината до този момент.
По предложение на комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, на заседанието бе взето решение през месец октомври в Стара Загора да се проведе мащабно областно обучение за реакция при тежки и сложни пътнотранспортни произшествия с жертви и ранени. Обучението ще е съвместно с всички структури от единната спасителна система.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред