Новини от област Стара Загора и България

Сделка

Американската компания KKR придоби ContourGlobal за 2,16 млрд. долара

Американската компания KKR придоби ContourGlobal за 2,16 млрд. долара
Divident.€U Divident.€U

Американската компания KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co) е постигнала споразумение за покупката на регистрираната в Лондон компания за производство на електроенергия ContourGlobal. Сделката е за 1,75 млрд. британски паунда (2,16 млрд. долара) като целта е дружеството да разшири присъствието си в областта на инвестициите във възобновяемата енергия. Това съобщи в комюнике агенция "Ройтерс".

Съгласно сделката, обявена във вторник, KKR ще плати 263,6 пенса за всяка акция на ContourGlobal. Това представлява 36% надбавка към цената при затваряне на търговията на борсата в понеделник.
ContourGlobal, която управлява 138 термични и възобновяеми електроцентрали в Европа, Латинска Америка, Северна Америка и Африка, ще препоръча на своите акционери да приемат предложението, каза KKR.
В България дружеството е собственик на термичната електроцентрала "КонтурГлобал Марица Изток 3".

Компанията ще допринесе със своя опит към инфраструктурните инвестиции на KKR, които обхващат индустрии като възобновяеми енергийни източници, комунални услуги, транспорт, вода и комуникации.
"KKR вярва, че може да подкрепи ContourGlobal... който има за цел значително намаляване с 40% на интензивността на емисиите на CO2 до 2030 г. и да бъде въглеродно неутрална до 2050 г.", обясниха от американската KKR.

Коментари към новината

Още новини от Икономика