Новини от област Стара Загора и България

По данни на прокуратурата

Загиналият в катастрофа 14-годишен велосипедист е карал по велоалея

Загиналият в катастрофа 14-годишен велосипедист е карал по велоалея
Divident.€U Divident.€U

14-годишният велосипедист, който загина вчера при катастрофа с автобус в центъра на Стара Загора, се е движил по велоалея. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора тече разследване по досъдебно производство, което трябва да изясни всички детайли по трагичния случай.

От прокуратурата съобщиха, че инцидентът е станал на 17 май около 17,30 ч. на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Одринска епопея“.

Според първоначалната информация, автобус, управляван от 58-годишен мъж, е предприел завой надясно в резултат на което е ударил велосипедист. Момчето с велосипеда се е движело по велоалея, след което е преминало през кръстовището.

При сблъсъка 14-годишният колоездач е получил множество травматични увреждания. Откаран е в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" с два счупени крака и множество наранявания, където му е оказана спешна помощ, но по-късно е починал.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е отчетен отрицателен резултат. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на пътното произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Предстои извършването на множество експертизи.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред