Новини от област Стара Загора и България

Нова инвестиция

"Bering Yachts" ще произвежда луксозни яхти в Бургас

10365 18/05/2022 13:28 Икономика Бизнес
Bering Yachts ще произвежда луксозни яхти в Бургас
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Компанията е назначила 60 служители, до края на годината ще ги увеличи на 300

Международната компания за луксозни плавателни съдове " Bering Yachts" инвестира в производствена база. Днес  мениджъри на компанията представиха свое произведение в Пристанище Бургас, включвайки се в отбелязването на неговия 119-и рожден ден.
Те обявиха, че градът е предпочетен за разширяване на техния бизнес в конкуренция с още 3 локации в Европа. Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят буквално на 1 юни. Компанията иска до края на тази година да увеличи броя им до 300.„Добре дошли! Щастливи сме, че Бургас ще продължи да произвежда плавателни съдове, както го е правил в миналото. Тук ще откриете добри специалисти. Разчитайте на пълна подкрепа от мен и общинската администрация!“, каза кметът Димитър Николов.

Производство Корабостроителница "Bering" в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на луксозни стоманени трансатлантически яхти, както и по-малки бързи лодки. Корпусът, изработен от стомана AH-36, и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения.

Най-добрите дизайнери, най-висококачествените материали за интериора и обзавеждането – всичко това позволява сигурен лукс отвътре. Двигателите на Cummins и Caterpillar осигуряват стабилна мощност на движение. До 27 слоя покритие и използването на свързващи материали Triclad за корпуса и надстройката добавят увереност в качеството и способността на яхтите Bering да издържат на силите на природата.
С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., компанията очаква стабилен растеж за своя бизнес.

За компанията Bering Yachts е международен производител на експедиционни яхти. От компанията споделят: Ексклузивността на Bering – персонализирани стоманени корпуси отвън, с пищен интериор – дава на собствениците три основни чувства: безопасност, комфорт и надеждност. Ако имате мечта за мореплаване, ние сме тук, за да я превърнем в реалност.
Беринговият бизнес е трансатлантически. Със седалище в Северна Каролина, САЩ, компанията има офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering строи яхти в Китай, а също така в Турция.

Коментари към новината

Още новини от Икономика