Новини от област Стара Загора и България

Актьорът Веселин Плачков стана директор на Драматичния театър в Казанлък

3669 17/05/2022 15:25 Култура Сцени
Актьорът Веселин Плачков стана директор на Драматичния театър в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Актьорът Веселин Плачков, изиграл главната роля във филма на Максим Генчев "Дяконъ Левский", поема поста директор на Общинския драматичен театър "Любомир Кабакчиев", макар и като временно изпълняващ длъжността.

Веселин Плачков в ролята на ЛевскиТой беше представен днес пред актьорите от театъра от кмета на Казанлък Галина Стоянова. „Новият директор е най-доброто, което може да се случи на казанлъшкия театър“, посочи Галина Стоянова и подчерта, че за много кратко време кандидатурата на популярния български актьор е отговарила на три ключови изисквания: да е творец, разпознаваем в Казанлък, театърът да има авторитета на доказала се личност в театралните среди у нас.(

„Общинският театър е в много добра кондиция – материално, организационно, професионално. Направете хубав екип!“, каза кметът на Казанлък към състава на общинския театър.

Веселин Плачков увери, че идва в Казанлък с желанието да надгражда постигнатото. Той се представи пред казанлъшките си колеги.

Роден е в Белене, с родители самодейци и от малък играе на местната читалищна сцена. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2003 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова. После започва работа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен, където остава близо 14 години.

„Не обичам компромисите и затова се оттеглих от щатната длъжност на свободна практика“, разказа Плачков. „За мен преди всичко творците трябва да са нужни, парите ще дойдат. Ние трябва основно да възпитаваме публика, не толкова актьорите. Публиката трябва да се бори за билетите, а не организаторите на театъра да ги разнасят“, сподели новият ВРИД на казанлъшкия театър.

„Актьорската професия трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да ни гледа.“, посочи Веселин Плачков. „Винаги съм насреща! За всяко нещо! Звънете!“, прикани той колегите си в театъра на Казанлък.

Коментари към новината

Още новини от Култура