Новини от област Стара Загора и България

Лятната селекция на "Берое" започна с привличане на бразилец

5994 13/05/2022 14:12 Спорт Стара Загора
Лятната селекция на Берое започна с привличане на бразилец
Divident.€U Divident.€U

Бразилското крило Лукас Мартинс, който в момента играе за "Царско село", ще бъде първото лятно попълнение в селекцията на Петър Хубчев. Старши треньорът на "Берое" се е разбрал с агента на Мартинс футболистът да пристигне на стадиона под "Аязмото" за началото на тренировките за следващото първенство, пише "Мач Телеграф".

В състава на "Берое" от новия сезон най-вероятно ще бъде и доскорошния капитан на "Левски" Иван Горанов. Между него и Хубчев вече имало договорка футболистът да се завърне в "Берое".

Очаква се и решението на Радослав Цонев дали ще предпочете офертата на "Берое".

В "Берое" текат преговори за удължаване на договорите на няколко от настоящите футболисти, които стоят в ядрото на отбора. Малко е вероятно в отбора да остане Джонатан Перейра, тъй като бразилецът  има няколко оферти да играе извън България при значително по-добри условия. Възможно е оставането на играчи като Георги Динков, Симеон Мечев, Джунейт Али и Мирослав Енчев.

Ще се водят разговори за удължаване на контракта и на защитника Бен Юсеф, който бе привлечен през зимата. Договора си с Берое още през есента поднови и Абубакар Тунгара, който е наказан за днешния възлов двубой с Локо Пд. Ръководството обаче ще се опита да го продаде и да вземе важна за бюджета си през новия сезон сума.

Коментари към новината

Още новини от Спорт