Новини от област Стара Загора и България

Кой къде ще празнува?

Абитуриентските балове атакуват ресторантите на Стара Загора

Абитуриентските балове атакуват ресторантите на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Общо 1109 момчета и момичета от 18 училища в Стара Загора завършват този месец средното си образование и ще бъдат абитуриенти. Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ - 221, най-малко са в Частно средно училище „Нов век“ - 8.

Тържествата започват на 23 май, а старт на купона дават абитуриентите от Търгорска гимназия „Княз Симеон Търновски“, които ще празнуват в ресторант „Мериан Палас“ и Спортно училище „Тодор Каблешнов“, които ще отбележат своето завършване в хотел „Сити“.

Четири училища ще празнуват навръх 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В бални зали „Тера“ ще се вихри балът на учениците от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. В ресторант „Мериан палас“ ще празнуват абитуриентите от  Средно училище „Васил Левски“ и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, а ресторант „Кипарис“ ще посрещне завършващите в Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев".

Най-много ще са празнуващите на 25 май - общо седем гимназии. Залата на хотел „Верея“ ще отвори врати за младежите и девойките завършващи Средно училище „Иван Вазов“ и Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“. В „Мериан палас“ ще се съберат зрелостниците от Професионалната гимназия по хранене и облекло „Райна Княгиня“ и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“. Своя празник в бални зали „Тера“ ще отбележат завършващите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ и Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“.

На 26 май в ресторант "Орфеида" на Парк-Хотел "Стара Загора" ще празнуват абитуриентите от Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. Възпитаниците на Частно училище „Нов век “ ще ознаменуват завършването си в ресторант „Рамбла“, а двадесетте завършващи Средно училище „Железник“ ще се радват на своя бал в ресторант „Дрийм“.

Възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“  ще закрият празненствата на 27 май в бални зали „Тера“.

Официално бал няма да имат 15 абитуриенти от Средно училище „Христо Ботев“.

Коментари към новината

Още новини от Образование