Новини от област Стара Загора и България

Община Чирпан с нова версия на официалния си сайт и интернет портал на международния фестивал на лавандулата

8996 10/05/2022 14:25 Общество България
Община Чирпан с нова версия на официалния си сайт и интернет портал на международния фестивал на лавандулата
Divident.€U Divident.€U

Към новите сайтове прикани 10-годишната Дара

Община Чирпан стартира нова версия на официалния уебсайт с различен набор от функции, насочени към повишаване на удовлетвореността на потребителите. „Досегашната визия съществува близо 20 години, но вече не отговаря на изискванията за институционална идентичност, новият облик се характеризира с актуалност, приобщаване, модерност, достъпност и ефективност. При разработването на проекта са включени мненията на граждани и коментари на специалисти“, каза кметът Ивайло Крачолов, който още при представянето на своята програма за управление подчерта необходимостта и от актуален уебсайт.

„Сайтът chirpan.bg отразява организационната структурата на местната власт, публичните политики, полезна информация за граждани и бизнес, нормативни документи, регистри и др. Предоставена е възможност за електронни услуги, гражданите могат да правят справки и да проследяват напредъка на заявен документ“, стана ясно при представянето му. До месец ще продължи доработването до детайли, а досегашната информация може да бъде намерена в архив.

Презентиран бе и интернет порталът на международния фестивал на лавандулата - lavenderforum.bg, който ще се проведе в дните - 17, 18 и 19 юни 2022г. Експертът по туризъм Таня Георгиева представи основните събития, съпътстващите мероприятия и полезната информация за туристите.

„Сайтът представя и забележителностите на Чирпан и местата за настаняване. Идеята е максимално да сме полезни на всички наши гости. Информацията е на български и на английски. “, каза Георгиева.

Събитието откри 10-годишната Дара от Чирпан, облечена в народна носия. Тя покани с „добре дошли!“ на празника на изкуствата и креативността, на храната и виното, на семейството и общността, когато празнуват и производителите на лавандулов цвят, на които е посветен Международният фестивал на лавандулата, а преминаващите спират да съпреживеят магията и да се снимат в лилавия рай. Сетивата празнуват...“, убеди Дара, споделяйки линка на сайта с красивия полет над лилавите полета с прекрасна мелодия от струни.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество