Новини от област Стара Загора и България

Превозвачи от цялата страна излязоха на протест

Превозвачи от цялата страна излязоха на протест
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Браншът е готов при липса на диалог с управляващите да преустанови автобусните превози в страната

Превозвачите от цялата страна излязоха на протест с искане за намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на тол системата.
Те изразиха недоволството си от липсата на реакция от страна на държавата по отношение на това да се намери механизъм, който да повлияе на високата цена на горивата.

Протести са обявени в София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Плевен, Русе и Варна. В Стара Загора протестиращите се събират в 10.00 часа на бензиностанция в квартал "Кольо Ганчев".
В Бургас протестът започна от улица Крайезерна. Днес той ще премине там под формата на шествие, а на 18 май ще бъдат преустановени автобусните превози. 90% от транспортния бранш в областта подкрепя исканията.
Няколко километра е колоната от тирове и камиони на входа на София. В 9 часа протестиращите се отправиха към жълтите павета и сградата на МС.

Там те ще останат до 22 часа. „Браншът очаква да бъде чут. Към момента никой от управляващите не се е свързал с нас. Очакваме диалог, в който да има конструктивизъм“, каза пред btv Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.
Пълен блокаж има и на три от входно-изходните артерии на Пловдив. Километрични колони от тирове са позиционирани в посока градът под тепетата на Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямоконарско шосе.
Камионите са паркирани в две колони и са стотици. За шофьорите, които влизат в града, остава единствената възможност да се движат в редица по един и да проявят търпение, съобщава marica.bg.

Коментари към новината

Още новини от Общество