Новини от област Стара Загора и България

На 11 май

Откриват обновено училище в Гълъбово

8781 09/05/2022 11:59 Образование
Откриват обновено училище в Гълъбово
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

На 11 май откриват обновеното Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Гълъбово. Учебното заведение е ремонтирано по социален проект „Енергия за образованието“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
Обновени са спортните площадки, дворните площи и фасадата на учебното заведение.

На откриването ще присъстват кметът на общината Николай Тонев и г-н Красимир Ненов – изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица изток 3”.
I ОУ„Св. Паисий Хилендарски” гр. Гълъбово отваря врати през 1905 г., повече от 115 г. там се обучават поколения ученици. В момента, в това училище учат 190 деца, с директор Теодора Желева.

Социалният проект „Енергия за образованието“ се финансира и осъществи от „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през 2021-2022 г. със съдействието на Община Гълъбово, като част от програмата за социални инвестиции на компанията, чиято основна цел е подкрепа и подобряване условията на живот на хората от местната общност. В рамките на проекта се осъществи цялостен ремонт и обновяване на дворното пространство и спортните площадки, както и на фасадата на Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Гълъбово.
Тази година се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, чието име носи училището и 260 години от написването на История славянобългарска.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование