Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Леви партии се обединяват за честване на 9 май

2319 09/05/2022 09:42 Политика Власт
Леви партии се обединяват за честване на 9 май
Divident.€U Divident.€U

Шествие на "Безсмъртният полк" в Стара Загора за седма година

Общинският съвет на БСП – Стара Загора, Общинският съвет на Българския антифашистки съюз, ПП „Русофили за възраждане на Отечеството”, Национално движение „Русофили”- Стара Загора и други леви политически партии и сдружения организират честване на Деня на победата – 9 май.

На 9 май, понеделник, от 18 часа пред Паметника на съветския воин в парк „Митрополит Методий Кусев” заедно ще отдадем почит на загиналите воини, съобщават от пресцентъра на БСП.
Оттук ще тръгне Шествието на Безсмъртния полк като маршрутът е по булевард „Митрополит Методий Кусев” до Братската могила на загиналите антифашисти в парк „Пети октомври”.

„Безсмъртният полк” е обществена акция, чиято основна цел е да се опази българската антифашистка памет. В ежегодното шествие се включват родственици и наследници на българи - участници във Втората световна война като част от Трети украински фронт. У нас инициативата се провежда от 2016 година и Стара Загора е сред градовете, които организират инициативата оттогава. Участието в „Безсмъртния полк” е доброволно.

Коментари към новината

Още новини от Политика