Новини от област Стара Загора и България

Районната прокуратура в Стара Загора предаде на съд 106 лица през април

Районната прокуратура в Стара Загора предаде на съд 106 лица през април
Divident.€U Divident.€U

През април прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора и Териториалните отделения в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 100 прокурорски акта срещу 106 лица. От тях 36 обвинителни акта, 49 споразумения за решаване на делото, 15 предложения за налагане на административно наказание.

Най-висок относителен дял имат общоопасните престъпления. По тях са внесени 53 акта срещу 53 лица - за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, без притежание на свидетелство за управление на МПС, за пътнотранспортни произшествия, за държане, засаждане или отглеждане на високорискови наркотични вещества.

След тях следват престъпленията против собствеността, по които са внесени 15 акта срещу 18 лица. Те са за кражби, грабежи, измами. Внесени са и 5 акта срещу 5 лица за престъпления против личността - телесни повреди, закана с убийство, против половата неприкосновеност – блудства, изнасилвания.

За престъпления против брака и семейството на съд отиват 13 лица по 11 акта, а именно за незаконно съжителство с лице, ненавършило 16-годишна възраст, неплащане на издръжка. 7 лица са предадени на съд за престъпления против стопанството – деяния против кредиторите, за дейности с акцизни стоки без бандерол и други престъпления.

През месец април 2022 г. с влезли в сила актове на съда са осъдени 133 лица.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред