Новини от област Стара Загора и България

Излизане от кризата

Оръжейният завод "Арсенал" търси да назначи 300 работници с различна квалификация

3639 03/05/2022 10:07 Икономика Бизнес
Оръжейният завод Арсенал търси да назначи 300 работници с различна квалификация
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Най-голямата частна оръжейна фирма в България „Арсенал“ АД търси да назначи близо 300 работници с различни квалификации и няколко десетки инженерни специалисти, профилирани за работа във военното производство.
Информацията е публикувана в информационния сайт на дружеството и е от 28 април. Компанията търси инженер – металург, инженер- конструктор, инженер- технолог, инженер химически процеси и други специалисти с висше образование, както и работници с различни специалности и квалификация.

Напомняме, че в началото на 2022 г. компанията пусна в принудителен отпуск работниците. Тогава като причини за затварянето на завода бяха посочени поскъпването на енергията и суровините, както и нарастващите случаи на варианта „Омикрон“ на коронавируса.
Работниците обаче коментираха, че са намалели и поръчките в завода в началото на годината.

Компанията бързо излезе от кризата и от 1 април в резултат на договореностите на синдикатите с ръководството на дружеството всички заплати бяха увеличени с 60 лева. За месец април работниците получиха и допълнителен ваучер за храна на стойност 120 лева.
Увеличени са заплатите и месечните им ваучери за храна от 1 май.
В съобщението на ръководството на предприятието във връзка с назначението на нови работници и служители се обръща внимание върху разностранната социална политика на дружеството – месечни ваучери за храна, столово хранене и други придобивки.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика