Новини от област Стара Загора и България

"Мини Марица-изток" отбеляза Световния ден за безопасност и здраве при работа

11207 29/04/2022 08:25 Икономика Енергетика
Мини Марица-изток отбеляза Световния ден за безопасност и здраве при работа
Divident.€U Divident.€U

Намалява трудовият травматизъм в Дружеството

На 28 април в "Мини Марица-изток" ЕАД по традиция се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители, по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица-изток” в Раднево. Ритуалът е по повод Световния ден за безопасност и здраве при работа. В него участваха изпълнителният директор инж. Илза Чинкова, представители на ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД, управителите на трите рудника, социалните партньори, ръководители от управлението, работници и служители в дружеството.

Данните за първите три месеца на 2022 г. сочат намаление на трудовия травматизъм в Дружеството в абсолютни и относителни величини, спрямо същия период на миналата година. Трайна тенденция от последните 10 години е намаляването на смъртните случаи и тежките наранявания на работното място в „Мини Марица-изток” ЕАД. Грижата за здравето и съхраняването на живота на работниците и служителите на дружеството е първостепенна величина и приоритет за ръководството, което предприе строги противоепидемични мерки за ограничаване на заболяването от Ковид-19. По време на пандемията наличието на силна система за безопасност и здраве при работа е от решаващо значение за опазването на работната среда и защитата на безопасността на работниците и здравето им. Посредством правилно инвестиране в здравословни и безопасни условия на труд, ръководството цели многократна възвръщаемост за Дружеството.

С едноминутно мълчание днес беше почетена паметта на загиналите по време на производствени аварии и трудови злополуки в енергийния комплекс „Марица-изток”. Паметникът в близост до управлението на „Мини Марица-изток” ЕАД в Раднево, е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. Всяка година на този ден, пред него се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.

Коментари към новината

Още новини от Икономика