Новини от област Стара Загора и България

В Китай създават ваксина срещу корона вируса до края на февруари

В Китай създават ваксина срещу корона вируса до края на февруари

Китай обяви, че до края на февруари е възможно да бъде създадена ваксина срещу опасния коронавирус, който наруши нормалния живот в редица градове и области на китайската страна и в много други държави по света.

Ваксината вече е разработена, но е необходимо още малко време, за да бъде тествана способността й да създава имунитет срещу смъртоносния вирус. Това е заявил пред журналисти в Москва посланикът на Китай в Русия, Чжан Ханхуей, съобщи агенция ТАСС. Ваксината е създадена с помощта на триизмерно изображение на коронавируса

"Убедени сме, че в скоро време ще постигнем окончателна победа над заразата", е посочил китайският посланик. Той очаква нормалният живот в засегнатите от заразата провинции, като град Ухан, да бъде възстановен още в първите дни на март. Според него китайските здравни служби се справят с лечението на коноравируса при повече от 85% от случаите, а в някои райони успеваемостта надвишава 90%.

Според Чжан Ханхуей съчетаването между европейска и китайска медицина дава най-добър резултат в борбата със заболяването.

Коментари към новината

Още новини от Здраве