Новини от област Стара Загора и България

Събития в подкрепа на ИТ бизнеса и младите хора организира Община Стара Загора

2109 27/04/2022 16:48 Икономика Бизнес
Събития в подкрепа на ИТ бизнеса и младите хора организира Община Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора организира серия от събития под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“. В седмицата 9-13 май общината ще организира серия от събития в подкрепа на местния ИТ бизнес и под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“. Предвиждат се посещения на компании от сектора в няколко училища в Стара Загора и в Тракийския университет, където на място ще представят своята дейност и ще могат да се запознаят с младите таланти на града, които от своя страна ще могат да разберат за възможностите, които компаниите предлагат за работа или стажуване". Това каза по време на нарочна пресконференция началникът на отдел "Ивестиции" Росица Райкова.

На 12 май от 17:30 часа в Лапидариума ще бъде проведена инициативата "Бизнес то Бизнес". То ще даде възможност за среща между различни бизнеси. Срещи ще бъдат инициирани и в други градове като Казанлък, Гълъбово, Чирпан и Раднево. Предвижда се и организирането на бизнес форум с участието на голям кръг от компании в града, както и провеждането на трудова борса.
Събитията ще продължат и на 16 май, когато за втора поредна година ще се проведе семинарът "ИТ и ТИ". Той е предназначен за преподаватели по предметите с технологична насоченост и ученици от старозагорските училища, както и за родителите на ученици от 6 и 7 клас.

Община Стара Загора активно работи за привличането на все повече компании от ИТ сектора, така че да превърне града в притегателен център за млади таланти и хора, които искат да се върнат обратно в родния си град и да се развиват в него.

Коментари към новината

Още новини от Икономика