Новини от област Стара Загора и България

БСП - Стара Загора подпомогна социално слаби хора с инициативата "Солидарен Великден"

3086 22/04/2022 14:39 Политика Власт
БСП - Стара Загора подпомогна социално слаби хора с инициативата Солидарен Великден
Divident.€U Divident.€U

БСП за трета поредна година зарадва възрастни, самотни и социално слаби граждани от Стара Загора и селата от общината в навечерието на Великден . Повече от 40 души получиха пакети с хранителни продукти, осигурени от НС на БСП и дарители като част от инициативата „Солидарен Великден”.

Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти от младежката организация и членове на Общинския съвет. Пакетите съдържат продукти родно производство, тъй като освен да се зарадват за празниците нуждаещите се, идеята е да се помогне и на българските производители.

БСП-Опан провежда за поредна година добротворска акция в дните около светлия християнски празник. Настоящата инициатива е част от националната кампания “Солидарен Великден“, организирана по идея на председателя Корнелия Нинова. Общинският партиен съвет в Опан раздаде на всеки социалист козунак – родно производство с пожеланието: „за здраве и благословени дни, които да донесат радост и топлина в домовете ни, а празничните трапези да бъдат споделени с повече близки и приятели, за да се поздравим за спокойните старини на възрастните, за сбъднатите мечти на подрастващите и да носим в сърцата си обичта и смирението, на които ни учи Христовата вяра и ни помага да бъдем добри хора. Светло Възкресение Христово!“.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика