Новини от област Стара Загора и България

На Велики четвъртък чирпански деца боядисваха яйца с кмета Ивайло Крачолов

9237 21/04/2022 21:20 Общество България
На Велики четвъртък чирпански деца боядисваха яйца с кмета Ивайло Крачолов
Divident.€U Divident.€U

Община Чирпан осигури великденски пакети на близо 300 възрастни

На Велики четвъртък кметът Ивайло Крачолов боядисва великденски яйца с децата от ДГ "Слънце". Малките момичета и момчета показаха своята съпричастност към предстоящото Възкресение Христово и българските народни традиции с тържествени ритуали и техники. Заедно с директора на дирекцията по култура и образование Ангелина Паскалева той разговаря с ръководителя Милена Димова и колектива на "Слънце" за празничния календар и развитието на предучилищното образование.

"Благодаря за великденската атмосфера и невероятното отношение, което възпитавате у децата към опазване на традициите. Възкресението ни учи да бъдем милосърдни и благородни, насърчава ни да вършим добри дела, привлича към вечните морални ценности", каза Крачолов след представената великденска програма от малчуганите, които с трепет очакват светлия празник.

По-късно кметът се срещна с колектива на детска ясла "Д-р Иван Софкаров", видя как работи закупеното ново кухненско оборудване и разговаря с приготвящите детската храна. Предстои до края на мандата да се преоборудват и останалите кухни в детските заведения. В ОУ "Васил Левски" е разположена кухнята-майка, в която се готви обедното хранене за чирпанските деца и ученици. По думите на кмета преоборудването е необходимо, не само защото е от десетки години, а и с оглед да се намалят разходите на ел.енергия.

Община Чирпан осигури на близо 300 възрастни лица великденски пакети, включващи храни, традиционни за великденската трапеза. Доставянето на пакетите се извърши по домовете на потребителите на Домашен социален патронаж. Тази седмица общинското ръководство организира и почистване на затворени храмове и църковни дворове, за да са приветливи за миряните, посещаващи християнските служби по Възкресение Христово.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество