Новини от област Стара Загора и България

На 21 май

БСП в Стара Загора избира нов председател на общинската си структура

10913 20/04/2022 09:44 Политика Опозиция
БСП в Стара Загора избира нов председател на общинската си структура
Divident.€U Divident.€U

Валентина Бонева подаде оставка като председател на Общинския съвет на БСП в Стара Загора на провелото се на 18 април заседание на Общинския съвет на партията. Като мотив тя посочи необходимостта от подмладяване на ръководството.
Изборът на нов председател ще се проведе на заседание на общинската конференция на 21 май. Преди това ще се проведат събрания на основните партийни организации за издигане на предложения за председател.

„Време е ръководството на организацията ни да се поеме от по-младите ни другари – хора в активна възраст, със своя професионална биография и обществен авторитет. Убедена съм, че Старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат неин ръководител“, каза председателят на БСП в Стара Загора Валентина Бонева.

„Основният ни акцент е подготовката на местните избори през 2023г. Готвейки се за този вот е важно новият лидер и екипът му да имат свободата да разгърнат идеите и вижданията си за участието на БСП в местната власт. От своя страна продължавам да работя в организацията и ако мога да съм полезна с опита си – ще го правя във всеки един момент“, заяви Бонева.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика