Новини от област Стара Загора и България

Проф. Върляков: БСП няма да подкрепи проектобюджета на Община Стара Загора

Проф. Върляков: БСП няма да подкрепи проектобюджета на  Община Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

БСП няма да подкрепи проекта за бюджет на Община Стара Загора. Това съобщи пред ТВ Стара Загора председателят на групата общински съветници от левицата проф. Иван Върляков.

"Финансовата рамка е съобразена с възможностите на Общината, включени са и някои от предложенията, които сме направили и ние от БСП, но няма това, което е най-важното –не личи подхода на грижлив стопанин»", заяви проф. Върляков. Според него не са ясни какви, колко и откъде ще дойдат собствените приходи в общинския бюджет.

"Има ли реална представа за развитието на градския транспорт, за перспективите благоустрояването и чистота на града-въпроси, които касаят гражданското общество", попита риторично той. 

"През последните години планираните инвестиционни разходи не се изпълняват и почти няма проект, който да е завършен в срок. В този бюджет има преходен остатък от 24 млн. лева. Но няма яснота как и за какво ще бъдат изразходвани тези средства до края на годината. Ако не бъдат използвани в този срок, ще трябва да се връщат в републиканския бюджет», заяви още проф .Върляков. Той посочи, че трябва да има и реални бюджети за селата, които ще дисциплинират кметовете по места. Тогава ще станат по-отговорни при изразходването на средствата и ще се научат сами да бъдат по-добри стопани", аргументира се той.

Проф. Иван Върляков изрази съмнение, че през юли т.г. ще се наложи актуализация на бюджета и тогава той би бил по-реален.

Коментари към новината

Още новини от Общество