Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Казанлък инспектира три възлови проекта, свързани с туризма в региона

2719 13/04/2022 14:23 Общество България
Кметът на Казанлък инспектира три възлови проекта, свързани с туризма в региона
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип направиха проверка на три важни инфраструктурни проекта, финансирани от фондовете на Европейския съюз. Те разговаряха на място с представители на фирмите–изпълнители за напредъка на дейностите по проектите.

По проекта „Светът на траките“ – туристически комплекс и атракцион започва работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потопен под водите на язовир „Копринка“. През следващата седмица предстои начало на работата по доставка и монтаж на детайли от древнотракийския град. Напредват строително-монтажните дейности по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната сграда на комплекса и петте къщи за гости.

На туристически обект „Оструша“ до дни започват спасителни археологически разкопки на неолитни жилища, които бяха открити миналата година. Те са разположени в близост до древнотракийската могила. След прекъсването на строително-монтажните дейности през зимата те ще бъдат възстановени за социализацията и реставрацията на културния комплекс.

Галина Стоянова, придружавана от представители на екипа си, инспектира на място и изграждането на велоалея и рехабилитация по бул.“Никола Петков“. От 2 май се възстановяват дейностите по булеварда, като се очаква в рамките на месеца да приключат всички строително-монтажни дейности - реконструкция на западното платно на булеварда с придружаващите тротоарни площи, обособяване на велоалея в източното платно на булеварда с подновяване на тротоарните площи от същата страна.

Проектът ще приключи с полагане на пътна маркировка и ограничителни знаци за велоалеята. С нейното изграждане кметът Галина Стоянова и нейният екип целят цялостна свързаност на велоалеите около Казанлък – от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“, разположен в землището на град Шипка.

Коментари към новината

Още новини от Общество