Новини от област Стара Загора и България

Капачки за бъдеще

Стара Загора се включва в кампания за закупуване на втора детска линейка

Стара Загора се включва в кампания за закупуване на втора детска линейка
Divident.€U Divident.€U

За пети път Стара Загора се включва към националната кампания на "Капачки за бъдеще", чиято цел е да събере средства за закупуването на втора детска неонатална линейка. Домакини на кампанията са Обществен дарителски фонд - Стара Загора и доброволци.

Кампанията "Капачки за бъдеще" работи изцяло на доброволен принцип. През годините благодарения на усилията на стотици хиляди хора, бяха подменени амортизирани кувьози в 22 общински болници, а други 14 бяха подпомогнати с апаратура. През миналата година каузата на Капачки за бъдеще успя да събере средства за закупуване на първата специализирана детска неонатална линейка. Голямата цел на пролетната кампания е да събере сума за втора линейка, за да могат малките пациенти да бъдат транспортирани бързо и безопасно при нужда.
По време на кампанията в Стара Загора ще се събират не само пластмасови капачки, но също и алуминиеви кенчета от напитки. Всички събрани количества ще бъдат транспортирани до партньорските организации и предадени за рециклиране.

Акцията ще се проведе на 16.04. 2022г. /събота/ от 10 до 14 часа. Пунктът за събиране ще бъде разположен на паркинга на Парк Мол Стара Загора.

Отправяме покана към всички наши съмишленици, част от които подкрепят кампанията вече 5 години, да заповядат да предадат събраните капачки и кенчета. Призоваваме всички да споделят информация за събитието, за да достигнем до максимален брой хора.
Запишете се за участие на събитието ни във Фейсбук, за да следите новостите покрай кампанията.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество