Новини от област Стара Загора и България

В инфарктен мач

Баскет дамите на "Берое" спечелиха шампионската титла на България

3236 11/04/2022 20:23 Спорт Стара Загора
Баскет дамите на Берое спечелиха шампионската титла на България
Divident.€U Divident.€U

Дамският баскетболен клуб „Берое“ спечели шампионската титла на България след успех на финала срещу отбора на „Монтана“. Старозагорки спечелиха серията с 3:0 победи и след инфарктен успех тази вечер с 63:60 като гост и „тройка“ 7 секунди преди сирената!

Най-резултатна беше Теодора Динева с 19 точки и 4 борби. По 11 точки реализираха Виолина Кочева и Ребека Тобин. Кочева добави 4 борби и 6 асистенции, а Тобин – 13 борби и 3 асистенции. Цветомира Шаренкапова и Саманта Лоджик отбелязаха по 8 точки.

Това е втора поредна шампионска титла за клуба през тази година, който по-рано през сезона спечели и Купата на България. Берое повтори успеха си от миналия сезон, когато също спечели титлата и Купата на България в женския баскетбол.  

От ПФК "Берое" публикуваха официално позравление към баскетболните дами на Стара Загора като написаха следното: "Уважаеми колеги, поздравяваме ви най-искрено по повод страхотния и заслужен успех. Вашата победа е доказателство за силата на целия старозагорски спорт! Пожелаваме ви още много титли и победи.

Честито на всички от баскетболния клуб и всички старозагорци! Само „Берое“.

Коментари към новината

Още новини от Спорт