Новини от област Стара Загора и България

Близо 18 000 кг отпадъци събраха в кампанията за почистване на Казанлък

2458 11/04/2022 16:03 Общество България
Близо 18 000 кг отпадъци събраха в кампанията за почистване на Казанлък
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Община Казанлък проведе кампанията „Да почистим Казанлък“ в изминалите почивни дни, която събра общо 17 670 кг отпадъци от ненужни вещи. Мнозина от жителите на града се възползваха от възможността да повикат за извозване на отпадъци от дома си.

От Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ са посетили 20 адреса в съботния ден, други 18 – в неделя. От адресите бяха натоварени и извозени различни по вид отпадъци. На един адрес служителите съдействаха за изнасяне на ненужните вещи от дома, тъй като живущите бяха възрастни и самотни хора.

Трима гражданина са се възползвали от депонирането на строителен отпадък на депото в местност „Каракос“ – 2 320 кг.

Най-голямо е събраното количество едрогабаритни отпадъци – 11 320 кг. Следват електроуреди от домакинствата - извозени са 2 530 кг. и строителни материали в размер на 2 320 кг.

Почти на всички обявени пунктове казанлъчани носеха и стари дрехи - около 1500 кг общо, които бяха извозвани незабавно.

От фирма „Монамур“ бяха предоставени три големи контейнера, разположени на две места в града. Два от тях са пълни с едрогабаритни домакински вещи - дивани, маси, легла и др., които предстои да бъдат извозени.

От фирма “ДК СОФТ ТРЕЙД“ бяха извозени събраните 2 530 кг електроуреди.

По допълнителни сигнали бяха извозени и едрогабаритни вещи, изхвърлени около контейнери за битови отпадъци от недобросъвестни граждани.

Коментари към новината

Още новини от Общество