Новини от област Стара Загора и България

Една година управление

Душо Гавазов: Община Мъглиж привлече над 20 млн. лева за една година

13214 07/04/2022 18:27 Политика Власт
Душо Гавазов: Община Мъглиж привлече над 20 млн. лева за една година
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Очаква се ремонтът на пътя Тулово - Мъглиж да започне в края на лятото

Община Мъглиж привлече над 20 млн.лева през изминалата 1 година - средства, които дадоха възможност на общинското ръководство да реши важни проблеми. Това съобщи на пресконференция по повод 1 година от управлението си кметът на общината Душо Гавазов.
Той подчерта, че акцентът в управлението му е бил поставен върху инфраструктурата на общината – образователна, социална, здравна, културна.

В пресконференцията се включиха и  Рени Малева, зам.-кмет на Мъглиж, директор на дирекция "Финанси" в общината Капка Бакалова и Анелия Василева - секретар на общината. 

Общинска управа е подписала договор по ПРСР и получава 5 млн. 811 хил. 593 лева, които ще дадат възможност да бъдат асфалтирани близо 11 км. общинска пътна мрежа.Тук се включва и цялостен ремонт на пътя Тулово – Мъглиж, който е основна пътна артерия за всички, които преминават от южна в северна България през Прохода на Републиката. Ежедневно от там преминават от 4 до 6 000 автомобила. В момента общината е в съгласувателни процедури с ДФ Земеделие и предстои обществена поръчка за избор на изпълнител. Ако всичко върви нормално, ще може да започнем строителните работи още в края на лятото, съобщи Душо Гавазов.

Община Мъглиж ще надгради проекта. Ще се ситуира пешеходна зона и велоалея, ще се постави осветление.
Тъй като пътят не е подходящ за тежкотоварни автомобили, ще се ограничи преминаването на тези автомобили, които са над 3,5 тона. Ще се поставят ограничаващи арки. Предстои ремонт и на пътя Шаново- село Люляк.
През Местната инициативна група Мъглиж-Казанлък-Гурково и със собствени средства на община Мъглиж е направена реконструкция и рехабилитация на ул. Лев Попов в Мъглиж, изградени са и 4 автобусни спирки.

През изминалата година общината е ремонтирала два парка, изградени са и детски площадки.
На финала е ремонта на банския комплекс в с. Ягода. Очакванията са той да бъде официално открит през май.

Община Мъглиж стартира мащабни проекти, свързани с изграждане на пречиствателна станция за отпадни води с водопроводна и канализационна мрежа в Мъглиж и Тулово. До няколко дни започват строителните работи, като стойността на проекта е над 5,5 млн. лева. Започва и вторият етап от подмяната на водопроводната мрежа в с. Ягода с последващо цялостно асфалтиране на уличните платна. Стойността на този проект е 2 млн. 650 хил.лв.

Благодарение на добрата съвместна работа на Община Мъглиж и Старозагорска митрополия ще бъде реализиран проект за ремонт на Мъглижкия манастир и църквата „Св. Димитър“ в Мъглиж.
Общинска управа е ремонтирала читалища в Юлиево, Мъглиж, както и пенсионерски клубове в Шаново, Юлиево.
Изградена е нова ограда на Професиоаналната гимназия по селско стопанство, реализирани са образователни проекти.

Коментари към новината

Още новини от Политика