Новини от област Стара Загора и България

Хванаха контрабандисти на цигари по сигнал до "Икономическа полиция"

Хванаха контрабандисти на цигари по сигнал до Икономическа полиция
Divident.€U Divident.€U

Двама мъже, транспортирали значително количество контрабандни цигари, са задържани на територията на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Процесуално-следствените действия на служителите от отдел „Икономическа полиция” са осъществени заедно с колегите им от Стара Загора

Операцията срещу незаконното разпространение на цигари без платен акциз е реализирана вчера от служители на отдел „Икономическа полиция” в ОДМВР - Пловдив и колегите им от ОДМВР - Стара Загора.

След получена предварителна информация, в района на село Граф Игнатиево на главен път Пловдив – Карлово, съвместните екипи спрели принудително два автомобила с варненска регистрация – микробус „Фиат” и съпровождащ го „Мерцедес”.

При последвалите процесуално- следствени действия в товарния автомобил служителите установили множество кашони с цигари без български бандерол. Иззети са общо 600 хиляди къса от две марки, както и значителна парична сума.

С полицейски заповеди за срок до 24 часа са задържани водачите на моторните превозни средства – 24-годишен и 47-годишен с криминалистически регистрации и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК в пловдивския отдел „Икономическа полиция”. Уведомена е районната прокуратура.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред