Новини от област Стара Загора и България

Путин подписа указ за визови ограничения на "неприятелски държави"

840 04/04/2022 17:26 Общество България
Путин подписа указ за визови ограничения на неприятелски държави
Divident.€U Divident.€U


Руският президент Владимир Путин подписа указ "За ответни визови мерки във връзка с неприятелски действия на чужди държави". Документът беше публикуван днес на руския официален портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Указът е подписан "поради необходимостта от предприемане на спешни мерки в отговор на неприятелските действия от Европейския съюз". Според документа Русия е преустановила действието на редица клаузи от споразуменията за облекчаване на визовия режим с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

С указа Путин нарежда на руското министерство на външните работи да въведе ограничения за влизане в страната на чужденци и лица без гражданство, които извършват - както той ги определя - неприятелски действия към Русия.

"Министерството на външните работи на Руската федерация, в сътрудничество с федералните органи на изпълнителната власт, упълномощени да вземат решения за недопускане в Руската федерация, въвеждат персонални ограничения за влизане в Руската федерация и пребиваване за чуждестранни граждани и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация, нейните граждани или юридически лица", гласи документът.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество