Новини от област Стара Загора и България

За първите три месеца на 2022 година

"ТЕЦ Марица изток 2" постигна рекорд в производството на електроенергия

ТЕЦ Марица изток 2 постигна рекорд в производството на електроенергия
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД произведе рекордно количество електроенергия през първото тримесечие на 2022 г. От началото на годината до 31.03.2022 г. най-голямата топлоелектрическа централа на Балканския полуостров генерира внушителните 3 137 837 MWh, което е върхово постижение за този период в над половинвековната й история. Производството през март пък на месечна база е без аналог от създаването на дружеството до ден днешен – 1 104 430 MWh.

През месеците януари и февруари „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД също постигна невиждани резултати в сравнение със същите периоди от началото на нейната дейност. За януари бяха произведени 1 068 762 MWh, а за февруари - 964 645 MWh.

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД ще продължи да бъде гарант за енергийната сигурност на България и да бъде в услуга на обществото. Ръководството на централата за пореден път потвърждава ангажимента си чрез високия си професионализъм и отдаденост в работата да осигурява топлина и светлина на българските граждани и надеждна и достъпна електроенергия за просперитета на икономиката на страната, съобщават от дружеството.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика