Новини от област Стара Загора и България

Осъдиха го

Нагъл шофьор кара камион в насрещното, блокира магистрала и плюе полицаи

Нагъл шофьор кара камион в насрещното, блокира магистрала и плюе полицаи
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Районният съд в Чирпан осъди по бързата процедура 41-годишен шофьор на камион-влекач по обвинение в хулиганство на пътя.

Х. М. е признат за виновен за това, че на 28 март подкарал камион-влекач в насрещното движение на автомагистрала "Марица" в района на Чирпан.  Докато давал газ в насрещното движение, водачът извършвал непристойни действия, изразяващи неуважение към останалите участници в движението по магистралата.

В един момент Х. М. спрял камиона напречно на пътя така, че спрял цялото движение. "Деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред. Х.М. не изпълнил полицейски разпореждания и оказал физическа съпротива на служители на МВР, замахнал с отвертка към един от тях, унищожил чрез удар с крак мобилен телефон. Обвиняемият неколкократно наплюл друг полицейски служител при съпровождането му до патрулния автомобил", съобщиха от Районна прокуратура - Стара Загора, където срещу нарушителя е образувано бързо производство.

Престъплението е квалифицирано по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

В рамките на три дни Х.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, привлечен е като обвиняем и е осъден по бързото производство. Той е признал вината си.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан, на Х.М. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 1 година.

Определението на съда е окончателно.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред