Новини от област Стара Загора и България

Турска фирма разглежда терени за инвестиция в Чирпан

7714 29/03/2022 21:26 Икономика Бизнес
Турска фирма разглежда терени за инвестиция в Чирпан
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Турските бизнесмени, които вчера заявиха намерение за инвестиции пред областния управител на Стара Загора проф. Наско Василев, днес се срещнаха и с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов.
След двучасовата среща кметът показа на инвеститорите два терена - държавен и общински, които отговарят на техните намерения. Той представи и нормативните процедури в българското законодателство, което те вече познават.

„Радвам се да чуя, че форумите ни са повод за благоприятни отзиви за нашата община и проектите за икономическо развитие“, каза Крачолов, когато гостите съобщиха, че добри думи е занесла в родината им делегацията, участвала в международния икономически форум през септември.

В работната среща участваха и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Исмет Чавушуглу – член на УС на ТПП-Стара Загора и народният представител от „Продължаваме Промяната“ Атанас Михнев .
През април инвеститорите ще потвърдят своята готовност за инвестиция на територията на община Чирпан, която те определят като много добра локация със сериозни възможности за реализирането на компании като тяхната.

Бизнесмените са от парфюмерийната индустрия, произвеждат дълги години есенция за козметични и санитарни продукти, имат пазари на шест континента, годишният оборот на фирмата е над 70 млн. евро. Намеренията им са да разширяват бизнеса си, изграждайки производствени цехове на площ от десет декара, като седем от тях да са застроени.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика