Новини от област Стара Загора и България

Санират Техническия факултет в Ямбол с близо 900 000 лв. започва Тракийския университет

Санират Техническия факултет в Ямбол с близо 900 000 лв. започва Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Тракийския уневерситет в Стара Загора сключи договор с Националния доверителен екофонд за подобряване енергийната ефективност на сградите на Факултет „Техника и технологии” в Ямбол. Ще бъде извършен мащабен ремонт на базата на факултета по проект на стойност 894 402,88 лв. като Националният доверителен екофонд финансира 85 процента от "Зеления проект".

Строителните дейности предвиждат топлоизолация на външните стени, подовете, покривите на учебните корпуси и столовата. Амортизираната дървена дограма ще бъде подменена с нова от алуминиеви профили с прекъснат термомост и двоен стъклопакет с вътрешно К стъкло.

Ще бъдат доставени и монтирани 92 нови алуминиеви радиатора. Проектът предвижда изграждане на соларна инсталация от 5 соларни панели и доставка и монтаж на бойлер с обем 1000 л, който ще подава гореща вода за кухненския блок на столовата. Ще бъдат подменени осветителните тела с енергоспестяващи лампи във всички корпуси.

След изпълнението на проекта в рамките на 3 месеца се очаква редукция на отделяните въглеродни емисии в размер на около 270 тона годишно.

Коментари към новината

Още новини от Образование