Новини от област Стара Загора и България

В детска градина "Мечо Пух"

Откриха мултисензорна зала за деца със специални потребности в Стара Загора

Откриха мултисензорна зала за деца със специални потребности в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

В старозагорската детска градина №5 „Мечо Пух“ днес бе открита мултисензорна зала. Тя е изградена със средства по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, финансиран по програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

„Добрата новина днес е, че оборудвахме нашата образователни сензорна зала и вече имаме завършен център за личностно развитие“, каза директорката Мариана Кутина.
Тя пожела на добър часа на хората, които ще работят с новата придобивка, да има повече хубави часове за учителите и много щастливи мигове за децата. Стана ясно още, че екипът работи съвместно са Центъра за ранно детска развитие и постигнал добро резултати.

В детската градина се отглеждат десет деца със специални образователни потребности, за които обучението в залата ще бъде от голяма полза. На официалната церемония присъстваха Станимира Димитрова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора и експерти от отдела, Дарина Бонера, старши експерт по приобщаващо образование и Ваня Трайкова, ръководител на Центъра за ранно детско развитие.

Възпитаници на детското заведение приветстваха гостите и отправиха послание „Да бъдем умни и етични дори за тези, които са различни“.

„Желая Ви да бъдете здрави, да имате много благи вестни и да продължавате да се развивате“, каза Станимира Димитрова.

Детска градина „Мечо Пух“ бе открита на 16.03.2015 г. Тя е разполага със 4 зали за 100 деца и е свързана с топла връзка с Център за ранно детска развитие, който предлага интегрирано здравни образователни, социална и консултативни услуги за деца и семейства.

От учебната 2019/2020 г. в детската градина се предлага работа по прогресивния метод за развитие на детето на д-р Мария Монтесори в две групи.

Коментари към новината

Още новини от Образование