Новини от област Стара Загора и България

600 бегачи от 16 държави се записаха за седмото издание на Маратон Стара Загора

2040 25/03/2022 13:21 Спорт Стара Загора
600 бегачи от 16 държави се записаха за седмото издание на Маратон Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Стартът на състезанието ще бъде даден в 9 часа на 3 април пред сградата на община Стара Загора

Седмото поредно издание на Маратон Стара Загора ще събере в Града на липите на 3 април бегачи от 16 държави. Участниците ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, което дава възможност всички любители на бяганията да се включат в надпреварата.

Стартът на Маратон Стара Загора 2022 ще бъде даден в 9:00 часа, пред сградата на Община Стара Загора. Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора.

И тази година състезанието се провежда под мотото „Бягането като начин на живот“ и е част от веригата маратони в София и Варна. Към момента има записани над 600 бегачи. Онлайн регистрацията за участие в тазгодишната надпревара е отворена до 3 април на адрес https://www.marathonstarazagora.com/registration.php

Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в маратона ще пробягат 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5 км. 1 обиколка.

В рамките на Маратон Стара Загора 2022 ще се проведе и Националният шампионат по полумаратон за мъже и жени в който се очаква да се включат най-добрите български атлети на средни и дълги бягания.

В началото на март Геориус Доусис, лицензиран измерител на AIMC беше в Стара Загора във връзка с подновяване лицензите на трите дистанции, на които ще се състезават участниците в Маратон Стара Загора. Новите сертификати са валидни до 31 декември 2026 година.

Организатори на Маратон Стара Загора са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, БФЛА, Асоциация "Спорт в свободното време", Спортен клуб лека атлетика "Берое" и Спортен клуб "Ракета".

Коментари към новината

Още новини от Спорт